Despre noi

Misiune

  horia MARIAN_546x768
 • Pornind de la scopul nobil de a aprofunda cercetarea în domeniul ingineriei seismice, obiectivul nostru este de a proiecta structuri eficiente din acest punct de vedere și de a proteja viața celor meniți să le folosească. Prin munca în cadrul proiectului Seismic Design Competition ne dorim atât să ne dezvoltăm pe plan personal, cât și să obținem un rezultat măreț. Fiecare participare a Universitații Tehnice din Cluj-Napoca a consemnat un progres față de precedenta, care a culminat cu atingerea performanței maxime - locul 1 în 2014 și 2015. Având un asemenea istoric, suntem conștienți că nu există decât un singur obiectiv: să fim din nou cei mai buni și în 2016! Datorită nivelului nostru de pregătire, combinat cu entuziasmul cu care abordăm proiectul, avem convingerea că 2016 va fi al treilea an consecutiv în care echipa UTCN va reuși această performanță!
  Horia Marian

Echipa

Echipa SDC 2016 este formată din studenți ai Universității Tehnice. Nouă dintre aceștia reprezintă Facultatea de Construcții (anul 4), iar trei reprezintă Facultatea de Arhitectură și Urbanism (anul 3 și 5). Scopul echipei este de a demonstra că prin muncă și dedicație se poate ajunge la performanță de nivel internațional. Structura machetei experimentale este foarte sensibilă și se poate realiza doar prin îndemânarea și grija unor studenți pasionați, cu o minte ageră și cunoștințe avansate.

Alina POP

Sighetu Marmației, Facultatea de Arhitectură și Urbanism, anul III


 • -Membru activ în Asociația Studenților Arhitecți din 2014
 • -Publicarea a două articole în Ziar de Arhitectură 2014
 • -Coordonator pentru organizarea Botezului și Balului Bobocilor 2014
 • -Organizator al bienalei "Zilele Arhitrcturii" 2015
 • -Doua vernisaje în cadrul Universității de Vară 2015
Ce spune echipa despre ea:
Alina are capacități de comunicare dezvoltate, datorită cărora s-a făcut remarcată în proiectele în care s-a implicat. Imprevizibilul nu este o problemă pentru ea, deoarece abordeaza cu tact orice situație cu care se confruntă. Latura sa artistică se manifestă atât prin pasiunea pentru arhitectură, cât și prin cea pentru fotografie.

Andrei CARAZA

Vatra-Dornei, Facultatea de Arhitectură și Urbanism, anul V


 • -Workshop urbanism parametric EN{CODED}FIELDS
 • -Voluntariat ZA 2015 pavilion "Scena verde"
Ce spune echipa despre el:
Andrei este o persoană ingenioasă, dovedind asta pe toate planurile, atât personal, cât și profesional. Este versatil în abordarea sarcinilor care îi sunt atribuite și reușește să gestioneze timpul în mod eficient. Datorită faptului că a copilărit într-o zonă montană, hobby-ul său este snowboarding-ul.

Bogdan STROIA

Dâmbău, Facultatea de Construcții, an IV


 • -Participare concurs internațional "Betonkenu" - cursă pe Dunăre într-o canoe din beton - iunie 2015
Ce spune echipa despre el:
Bogdan își canalizează bine energia când e în situații tensionate. E mereu pregătit să înfrunte provocările și nu cedează cu ușurință în fața lor. Atunci când e motivat de un scop, luptă pentru a-l atinge. De multe ori el este cel care detensionează atmosfera, dând replici nepotrivite în momente potrivite. Printre hobby-uri se numără: ski, fotbal și biliard.

Bianca RATIU

Cluj-Napoca, Facultatea de Arhitectură și Urbanism, anul III


 • -Membru activ, departamentul de fund raising în Asociația Studenților Arhitecți din 2014
 • -Organizator al bienalei de arhitectură ”Zilele Arhitecturii 2015”
 • -Patru vernisaje pe teme arhitecturale în cadrul Universității de Vară, în 2014 și în 2015
 • -Team building organizat de Federația SHARE Cluj-Napoca 24-26 septembrie 2015
Ce spune echipa despre ea:
Bianca e motivată cu atât mai mult cu cât provocarea e mai mare. Fire dinamică, cea mai optimistă persoană din echipa noastră, știe să își canalizeze energia cu succes pentru atingerea obiectivelor și pentru a menține încrederea echipei. Își administrează timpul într-un mod eficient fără a ajunge la epuizare, lucru ce se observă din implicarea ei într-o varietate de acțiuni de voluntariat. De apreciat este faptul că, indiferent de situație, ea vine cu o soluție pentru orice problemă, indiferent cât de neobișnuită ar fi rezolvarea.

Catalin POPA

Tălmaciu, Facultatea de Construcții, anul IV


 • -Locul 3 faza locală EBEC 2013
 • -Locul 1 SNCSS 2014
 • -Locul 1 la etapa locală și națională a concursului EBEC 2015
 • -Participare la faza finală a concursului EBEC 2015 - Porto, Portugalia
Ce spune echipa despre el:
Chiar dacă funcționează deja după fusul orar din San Francisco, gestionarea termenelor limită nefiind punctul lui forte, în munca pe care o depune dă dovadă de perfectionism si creativitate. Cătă este responsabilul echipei cu buna dispoziție. Totodată, el este pasionat de jocuri de strategie, ceea ce îi dezvoltă gândirea analitică.

Cristina IORDACHE

Aiud, Facultatea de Arhitectură și Urbanism, anul III Facultatea de Construcții, anul IV


Ce spune echipa despre ea:
Cristina(Kitty) este o fire ambițioasă și de neclintit în hotărârile pe care le ia. Pentru a ajunge la rezultatele dorite, își organizează timpul într-un mod eficient. Nu vrea ca domeniul construcțiilor să aibă vreun secret în fața ei, de aceea a ales să urmeze atât Facultatea de Construcții cât și cea de Arhitectură. O parte din puținul ei timp liber este dedicat cinematografiei.

Daniel CORNEA

Baia Mare, Facultatea de Construcții, anul IV


 • -Locul 3 la faza locală a concursului EBEC 2013
 • -Locul 1 SNCSS 2014
 • -Locul 1 la etapa locală și națională a concursului EBEC 2015
 • -Participare la faza finală a concursului EBEC 2015 - Porto, Portugalia
Ce spune echipa despre el:
Dani nu poate fi încadrat într-un tipar clasic, având atât o latură pragmatică alimentată de pasiunea pentru inginerie, cât și o latură sensibilă, dată de afinitatea pentru poezie și filosofie. Este deosebit de meticulos, atenția la detalii fiind o calitate importantă pentru echipă. Unul dintre cele mai vechi hobby-uri ale sale este cântatul la chitară.

Gergely VASS

Târgu Mureș, Facultatea de Construcții, anul IV


 • -Student ERASMUS în Cracovia 1.10.2014-08.02.2015
 • -Membru activ in Uniunea Studențească Maghiară din Cluj 2013-2015
 • -Organizator la Conferința Științifică Studențească din Timișoara: "MűszakiErdélyiTudományosDiákköriKonferencia" 2014, 2015
Ce spune echipa despre el:
Gergő are mereu un răspuns la provocările inginerești cu care se confruntă, dând dovadă de gândire practică. Mintea sa ascuțită e completată de firea vulcanică, combinație care îi dă încredere în propriile idei. Hobby-ul său este voluntariatul în organizații studențești.

Horia MARIAN

Cluj-Napoca, Facultatea de Construcții, anul IV


 • -Participare concurs internațional "Betonkenu" - cursă pe Dunăre într-o canoe din beton - iunie 2015
 • -Locul 1 la etapa locală și națională a concursului EBEC 2015
 • -Participare la faza finală a concursului EBEC 2015 - Porto, Portugalia
Ce spune echipa despre el:
Hori este liderul înnăscut care analizează în detaliu fiecare element component al unui proiect. Organizat și calm din fire, știe să își susțină punctul de vedere fără a ofensa, dimpotrivă, încurajează. Poziția de căpitan al echipei i se potrivește în totalitate, simțul etic și seriozitatea reflectându-i rolul. Este pasionat de ski și muzică de calitate.

Marius MONDA

Călan, Facultatea de Construcții, anul IV


 • -Locul III Concursul Național Studențesc "C.C. Teodorescu" - mai 2014
 • -Locul III Concursul Internațional RECCS 2015 - Spaghetti Bridge Building - mai 2015
Ce spune echipa despre el:
Marius acceptă și rezolvă situațiile impuse indiferent de dificultate, fară a apela la compromisuri. Ca un adevărat inginer, analizează informația până în ultimul detaliu, dar reușește în același timp să își păstreze simțul umorului chiar și în momente dificile. O altă carieră potrivită pentru el ar fi fost cea de mecanic auto, având în vedere că ori de câte ori are ocazia demontează componente ale propriei mașini pentru a le asigura funcționarea optima.

Miklos BARTHA

Cristuru Secuiesc, Facultatea de Construcții, anul IV


 • -Locul III Concursul Internațional RECCS 2015 - Spaghetti Bridge Building - mai 2015
Ce spune echipa despre el:
Miki este un coechipier de încredere care răspunde cu promptitudine în orice situație. Este foarte calculat, modul în care se comportă denotă un simț etic puternic dezvoltat. În contrast, are și o latură joviala, manifestată în mod special prin râsul său colorat. Artele marțiale, pe care le practică de când era mic, i-au dezvoltat o disciplină sănătoasă.

Szidonia HABA

Târgu Mureș, Facultatea de Construcții, anul IV


 • -Participare concurs internațional "Betonkenu" - cursă pe Dunăre într-o canoe din beton - iunie 2015
 • - Locul 1 la etapa locală si națională a concursului EBEC 2015
 • - Participare la faza finală a concursului EBEC 2015 - Porto, Portugalia
Ce spune echipa despre ea:
Szidonia este o persoană răbdătoare și ageră în situații imprevizibile. Cântărește bine lucrurile și alege întotdeauna varianta eficientă, totodată reușind să fie și punctuală. E mereu disponibilă să îi ajute pe cei din jurul ei și o face cu drag și dedicare. Știm că îi plac mult copiii și adoră plimbările prin parc.