Editii anterioare

Premii


First place at the Seismic Design Competition
Best architecture
Best seismic performance

First place at the Seismic Design Competition
The CSI Communication Award
Third place at the Seismic Design Competition

Degenkolb Award for structural inovation
Charles Richter Award for team spirit
Egor Popov Award for structural inovation

Echipe

Membrii echipei:
Facultatea de Construcții:
Ana Maria Carpea
Andrei Mihai Chis
Iulia Elena Maria Fățan
Paul Musta
Norbert Sarkozi
Mircea Terec
Alexandru Țigănescu

Facultatea de Arhitectură:
Diana Coman
Alexandru Ivan Greceniuc

Alex T: Pentru mine SDC a fost mai mult decat o experienta plăcută , mai mult decat un simplu concurs studențesc. A fost o poartă spre un domeniu care m-a fascinat, care m-a motivat să lucrez și să aflu lucruri noi, o rampă de lansare spre ingineria seismică și seismologie. Cu siguranță a contribuit decisiv la drumul pe care îl urmez, întrucât am fost acceptat la un program de master în Earthquake Engineering and Engineering Seismology în Franța si Italia, iar acum am ocazia sa explorez mult mai detaliat tot ce am descoperit în cadrul concursului de design seismic. Lucrul în echipa, bucuria unui proiect reușit, sentimentul ca a meritat tot efortul și gândul ca daca nu aș fi avut ocazia să particip la acest concurs cel mai probabil nu aș fi aici, fac din Seismic Design Competition cea mai frumoasa experiență din timpul studenției. Închei prin a mulțumi profesorilor care ne-au îndrumat și a ura success viitoarelor echipe.

Mircea T: Participarea de anul trecut la SDC a lăsat un impact major asupra punctului meu de vedere despre munca în echipe cu parteneri care au interese comune, ajutându-mă să înțeleg importanța dedicării fiecărui membru pentru a atinge același scop. De asemenea, această experiență m-a convins că o astfel de adunare multinațională are diferite perspective în același domeniu, competiții precum acestea contribuind la realizarea ideilor de soluționare a problemelor mai rapid, cum ar fi eficiența structurală. Astfel de concursuri nu doar îți garantează oportunități în cariera aleasa, dar și oferă unei persoane- în cazul de față eu- cadrul potrivit pentru a utiliza pe deplin potențialul său.

Mia C: SDC a fost una din cele mai mari oportunități ale vieții mele din punct de vedere educațional, social și cultural. Atunci când am aplicat știam că o sa fie o experiență interesantă, dar nu mi-am imaginat vreodată ce impact va avea asupra mea. Unul din lucrurile pe care le-am realizat este cât de puține știu- nu este vorba doar despre ingineria seismică, ci despre inginerie în sine- prin urmare și necesitatea de a mă perfecționa. Acea structură simplă din lemn de balsa ne-a făcut să ne simțim neputincioși de atâtea ori când aveam de a face cu provocările pe care le ridica. Din termenele limită am tras următoarele concluzii: că pot realiza o mare parte din lucruri într-un interval de timp scurt, că pot să îmi gestionez mai bine programul și că pentru a câștiga ceva, trebuie să pierzi ceva. Munca în echipă mi-a dat o lecție importantă- în special lucruri care ar trebui schimbate la mine, o lecție despre prietenie și acceptare în ciuda diferitelor opinii sau controverselor ocazionale. Aceasă competiție a fost punctul de start în obținerea unui loc de muncă la una din cele mai mari companii din lume, unde acest tip de muncă este apreciat și răsplătit. Sunt foarte recunoscătoare pentru șansa care mi-a fost oferită și pentru amintirile minunate pe care mi le-am creat.

Membrii echipei:
Facultatea de Construcții:
Aslovici Ștefan
Costa Claudiu
Dező Andrea
Flesch Norbert
Kupás Péter
Silaghi Florin
Simon Anikó
Vranău Cristina
Vulcan Alexandru

Facultatea de Arhitectură:
Hlihor Georgiana
Neagu Mugur
Facultatea de Construcții:
Agapi Alexandra
Ciocan Adela
Matiș Florin
Miculaș Cristian
Moisi Ionuț
Moiș Adriana
Moldovan Marius
Nan Andreea
Vekov Imre

Facultatea de Arhitectură:
Ivanov Sebastian
Țurcanu Răzvan

Adela C: Mă numesc Ciocan Adela și am fost membră a echipei care a reprezentat Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca la ediția a X-a a concursului Undergraduate Seismic Design Competition, Seattle.

În cadrul Universității Tehnice am absolvit la Facultatea de Construcții, sectia CCIA. Studiile academice le-am continuat în cadrul Universității Politecnico di Milano cu masteratul Architectural Engineering, pe care l-am absolvit în Octombrie 2015. Alegerea acestui masterat a fost influențată în mare măsură de competiția la care am participat. Făcând parte dintr-o echipă de ingineri și arhitecți am avut ocazia să experimentez munca inter-disciplinară și să înțeleg cât este de important ca relația dintre acești profesioniști să funcționeze pentru a avea un proiect de succes. După această experiență am dorit să îmi lărgesc aria de cunoștinte și în domeniul arhitecturii, așadar am ales un masterat care să combine ingineria și arhitectura.

Experiența dobândită în cadrul acestei competiții a fost foarte utila în cei doi ani de master. Munca în echipă, interacțiunea cu diverși profesioniști din toate colțurile lumii, procesul de design, de la stadiul incipient a conceptelor, pana la stadiul final reprezentat prin modele fizice și postere sunt doar câteva elemente pe care le-am experimentat în cadrul masteratului și cu care am fost deja familiarizată datorită competiției.

SDC nu a fost o simplă competiție la care să particip, a fost o provocare considerând întregul proces pe care îl presupune, începand de la designul și construirea unei machete complexe și până la găsirea de sponsori care să ne permită să o transportăm peste ocean.


Marius M: Mă numesc Marius George Lucian MOLDOVAN, am fost căpitanul echipei care a reprezentat Universitatea Tehnică din Cluj Napoca la cea de-a 10-a ediție a concursului “Seismic Design Competition” desfășurată in Seatle, SUA.

Acest concurs mi-a deschis noi orizonturi și mi-a influențat destul de mult decizia de a merge să studiez peste hotare. După ce am absolvit la Facultatea de Construcții am aplicat la Universitatea "Politecnico di Milano" pentru masteratul "Civil Engineering for Risk Mitigation" unde momentan sunt student în ultimul semestru.

Pe durata pregătirii pentru concurs am realizat cât este de dificil în primul rând să lucrezi în echipă și cât este de importantă comunicarea; în timpul facultății nu s-a pus accentul foarte mult pe această “muncă în echipă” iar pentru mine a fost prima experiență de genul acesta. Un alt aspect important a fost rezolvarea diverselor provocări care s-au ivit, și anume: probleme de organizare, precum pregătirea documentelor pentru sponsorizări, deadline-uri foarte strânse. Poate cel mai greu lucru pe care a trebuit să îl fac a fost să îmi motivez colegii de echipă să lucreze mai mult, sa pună mai multă pasiune pentru a obține rezultate cât mai bune, însă spre finalul concursului nu am mai fost o echipă ci mai degrabă o familie, asta și mulțumită coordonatorilor care s-au implicat foarte mult și au fost alături de noi.

Ocazia de a reprezenta universtitatea la un concurs internațional de o asemenea anvergură îți oferă un sentiment de neegalat. După trei ani încă îmi amintesc cu plăcere de acea experiență și de amintirile plăcute pe care le am alături de colegii de echipă, incepând cu nopțile nedormite lucrând la facultate și până la festivitatea de decernare a premiilor din Seatle, pe scurt a fost o experiență de neuitat.

Membrii echipei:
Biro Csongor
Cimpoi Lucia
Hadi Szabolcs
Jurcuț Anca Cristina
Kádár Győrgy
Kis Alpár Sándor
Kővecsi Tamás
Péntek Máté Tamás

Máté P: Am participat la SDC în cadrul EERI în aprilie 2012 la Memphis, TN, SUA. A fost unul dintre evenimentele importante din timpul studiului de licență.

Între 2008-2012 am urmărit studiile de licență la CFDP din cadrul Facultății de Construcții la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Apoi am studiat masterul Computational Mechanics la Ingenieurfakultät Bau Geo Umwelt, Technische Universität München. Din 2014 sunt cercetător asociat și doctorand la Lehrstuhl für Statik din cadrul TUM.

Pregătirea și participarea la SDC m-a ajutat foarte mult din punct de vedere profesional. Am avut ocazia de a parcurge un proiect de la cap la coadă, prin adresarea tuturor etapelor cheie: de la idee și concept, urmând cu testare pe material, proiectare, apoi construirea unor machete, prototipuri de dispozitive de amortizare, analiza cu metode numerice și în final testarea machetelor construite. Tot acest demers a fost documentat și prezentat la evenimente științifice. M-am dezvoltat mult personal încât proiectul a presupus lucru în echipă timp de luni întregi. Împreună am soluționat probleme inginerești, am învățat să colaborăm și să comunicăm în grup. Ca și încheiere la concurs am prezentat proiectul într-un cadru internațional unde am primit Degenkolb Award for Structural Innovation. Pe parcurs a fost nevoie de abilități de marketing pentru a vinde idea juriului. Încă de la început am creat și material de prezentare pentru sponsori și pentru evenimente științifice.

În timpul studiului de licență am fost implicat în pregătirea pentru SDC și RECCS. Astfel deja m-am ocupat cu cercetare la nivel studențesc. Împreună cu echipa am scris articole pentru conferințe și sesiuni de comunicări studențești pe baza cercetării efectuate și a experienței acumulate. Aceste lucrări au fost primite cu interes și premiate. Activitățile extracurriculare împreună cu rezultatele de studii m-au ajutat la dobândirea burselor DAAD (bursă de studiu și grant doctoral) și Collegium Talentum (bursă de excelență).

În anii următori am reușit să mă țin la curent și parțial și implicat cu SDC la UTCN prin consultări cu echipele noi și prin sprijin cu aprovizionarea lemnului balsa de calitate ridicată. Mă bucur să văd că echipele au avut rezultate exceționale!

Experiența concursului SDC din SUA a însemnat mie ocazia de a prezenta rezultatul muncii noastre de câteva luni. Nu a fost numai vorba de pricepere inginerească, ci și de modul cum am muncit și comunicat ca un grup. Acolo am reușit să vedem cum gândesc și alți studenți care provin din alte țări, universități și culturi diferite. A fost un prilej excelent de a învăța de la alții și de a împărtăși informații și idei. După multă muncă a fost și un cadou de la noi nouă înșine, o săptămână când ne-am putut bucura și destinde. Recomand tuturor implicarea în astfel de proiecte!

Aș dori să reamintesc că succesul proiectului a fost datorat unei colaborări între mulți oameni, rezultatul a fost datorat colectivului. Am reușit să muncim bine alături de partenerii noștri. În acest sens am avut o colaborare foarte bună cu N. Chira, A. Pavel, O. Prodan și Zs. Gobesz de la UTCN Construcții. Dânșii ne-au sprijinit pe tot parcursul proiectului. Mulțumiri datorăm și lui M. Dudescu și N. Burnete de la Facultatea de Mecanică. Mulți alții de la Facultatea de Construcții ne-au ajutat prin idei, sfaturi sau sponsorizări. Am primit mult sprijin și de la Rectorat. Cei din administrație ne-au ușurat munca prin sprijin logistic. În general și sponsorii au fost interesați de rezultat și plăcut surprinși. Unul dintre sponsori (din SUA) a participat la eveniment și a petrecut săptămâna alături de noi la Memphis.

Membrii echipei:
Auner Arthur
Hațegan Ioana
Manea Alexandru