SDC

Premii

Locul I - SDC 2016
Premiul pentru cea mai bună arhitectură
Premiul CSI pentru comunicație

Echipa

Pornind de la scopul nobil de a aprofunda cercetarea în domeniul ingineriei seismice, obiectivul nostru este de a proiecta structuri eficiente din acest punct de vedere și de a proteja viața celor meniți să le folosească. Prin munca în cadrul proiectului Seismic Design Competition ne dorim atât să ne dezvoltăm pe plan personal, cât și să obținem un rezultat măreț. Fiecare participare a Universitații Tehnice din Cluj-Napoca a consemnat un progres față de precedenta, care a culminat cu atingerea performanței maxime- locul 1 în 2014 și 2015. Având un asemenea istoric, suntem conștienți că nu există decât un singur obiectiv: să fim din nou cei mai buni și în 2016! Datorită nivelului nostru de pregătire, combinat cu entuziasmul cu care abordăm proiectul, avem convingerea că 2016 va fi al treilea an consecutiv în care echipa UTCN va reuși această performanță!
Horia Marian
Căpitanul echipei SDC UTCN 2016
Hori este liderul înnăscut care analizează în detaliu fiecare element component al unui proiect. Organizat și calm din fire, știe să își susțină punctul de vedere fără a ofensa, dimpotrivă, încurajează. Poziția de căpitan al echipei i se potrivește în totalitate, simțul etic și seriozitatea reflectându-i rolul. Este pasionat de ski și muzică de calitate.

Horia Marian

Facultatea de Construcții
Miki este un coechipier de încredere care răspunde cu promptitudine în orice situație. Este foarte calculat, modul în care se comportă denotă un simț etic puternic dezvoltat. În contrast, are și o latură joviala, manifestată în mod special prin râsul său colorat. Artele marțiale, pe care le practică de când era mic, i-au dezvoltat o disciplină sănătoasă.

Miklós Bartha

Facultatea de Construcții
Dani nu poate fi încadrat într-un tiparclasic, având atât o latură pragmatic alimentată de pasiunea pentru inginerie, câtși o latură sensibilă, dată de afinitatea pentru poezie și filosofie.Este deosebit de meticulos, atenția la detalii fiind o calitate importantă pentru echipă.Unul dintre cele mai vechi hobby-uri ale sale este cântatul la chitară.

Daniel Cornea

Facultatea de Construcții
Szidonia este o persoană răbdătoare și ageră în situații imprevizibile. Cântărește bine lucrurile și alege întotdeauna varianta eficientă, totodată reușind să fie și punctuală. E mereu disponibilă să îi ajute pe cei din jurul ei și o face cu drag și dedicare. Știm că îi plac mult copiii și adoră plimbările prin parc.

Szidónia Haba

Facultatea de Construcții
Cristina(Kitty) este o fire ambițioasă și de neclintit în hotărârile pe care le ia. Pentru a ajunge la rezultatele dorite, își organizează timpul într-un mod eficient. Nu vrea ca domeniul construcțiilor să aibă vreun secret în fața ei, de aceea a ales să urmeze atât Facultatea de Construcții cât și cea de Arhitectură. O parte din puținul ei timp liber este dedicat cinematografiei.

Ioana Cristina Iordache

Facultatea de Construcții
Facultatea de Arhitectură și Urbanism
Marius acceptă și rezolvă situațiile impuse indiferent de dificultate, fară a apela la compromisuri. Ca un adevărat inginer, analizează informația până în ultimul detaliu, dar reușește în același timp să își păstreze simțul umorului chiar și în momente dificile. O altă carieră potrivită pentru el ar fi fost cea de mecanic auto, având în vedere că ori de câte ori are ocazia demontează componente ale propriei mașini pentru a le asigura funcționarea optimă.

Marius Monda

Facultatea de Construcții
Chiar dacă funcționează deja după fusu lorar din San Francisco, gestionarea termenelor limită nefiind punctual lui forte, în munca pe care o depune dă dovadă de perfectionism si creativitate. Cătă este responsabilul echipei cu buna dispoziție. Totodată, el estepasionat de jocuri de strategie, ceea ce îi dezvoltă gândirea analitică.

Cătălin Ioan Popa

Facultatea de Construcții
Bogdan își canalizează bine energia când e în situații tensionate. E mereu pregătit să înfrunte provocările și nu cedează cu ușurință în fața lor. Atunci când e motivat de un scop, luptă pentru a-l atinge. De multe ori el este cel care detensionează atmosfera, dând replici nepotrivite în momente potrivite. Printre hobby-uri se numără: ski, fotbal și biliard.

Bogdan Stroia

Facultatea de Construcții
Gergő are mereu un răspuns la provocările inginerești cu care se confruntă, dând dovadă de gândire practică. Mintea sa ascuțită e completată de firea vulcanică, combinație care îi dă încredere în propriile idei. Hobby-ul său este voluntariatul în organizații studențești.

Gergely Vass

Facultatea de Construcții
Andrei este o persoană ingenioasă, dovedind asta pe toate planurile, atât personal, cât și profesional. Este versatile în abordarea sarcinilor care îi sunt antribuite și reușește să gestionezet impul în mod eficient. Datorită faptului că a copilărit într-o zonă montană, hobby-ul său este snowboarding-ul.

Andrei Carază Rus

Facultatea de Arhitectură și Urbanism
Alina are capacități de comunicare dezvoltate, datorită cărora s-a făcut remarcată în proiectele în care s-a implicat. Imprevizibilul nu este o problemă pentru ea, deoarece abordeaza cu tact orice situație cu care se confruntă. Latura sa artistică se manifestă atât prin pasiunea pentru arhitectură, cât și prin cea pentru fotografie.

Alina Alexandra Pop

Facultatea de Arhitectură și Urbanism
Bianca e motivată cu atât mai mult cu cât provocarea e mai mare. Fire dinamică, cea mai optimistă persoană din echipa noastră, știe să își canalizeze energia cu succes pentru atingerea obiectivelor și pentru a menține încrederea echipei. Își administrează timpul într-un mod eficient fără a ajunge la epuizare, lucru ce se observă din implicarea ei într-o varietate de acțiuni de voluntariat. De apreciat este faptul că, indiferent de situație, ea vine cu o soluție pentru orice problemă, indiferent cât de neobișnuită ar fi rezolvarea.

Bianca Rațiu

Facultatea de Arhitectură și Urbanism

Poster - Redwood Tower

Prezentarea activității echipei SDC UTCN 2016

Testimoniale

Am nevoie de un singur cuvânt ca să îți spun ție, cititorule, ce a însemnat SDC pentru mine.. SENS .. și încă unul care te trimite în locuri nemaibănuite, nemaiauzite și neînțelese de mulți. Dintotdeauna am fost foarte competitiv, iar acest concurs a decis să-mi facă și mie chemare. Am acceptat-o - altfel nu ar mai fi existat aceste rânduri. Știam oarecum ce presupune proiectul în sine, dar n-aveam habar ce aș putea să devin urmându-i regulile.. un prizonier al atelierului SDC, un personaj al piesei de teatru (eu jucând rolul celui îndrăgostit de macheta din lemn de balsa), un campion mondial.. Acesta din urmă nu e un merit, ci e rezultatul muncii și dedicării 100% a oamenilor cu care am avut onoarea să lucrez (ingineri, arhitecți, profesori). Prin venele acestor oameni a curs același sânge timp de 6 luni, iar ce s-a întâmplat în familia SDC 2016 e deja scris în istorie și nimeni și nimic n-ar putea să șteargă această istorie! N-am să mint.. eu nu am vrut să studiez ingineria.. Însă cel mai important lucru pentru care nu regret că am făcut-o e că mi-a deschis calea către această competiție! Parcă totul are sens acum..
Daniel Cornea
Facultatea de Construcții
ro_RORomanian