"Am participat la SDC în cadrul EERI în aprilie 2012 la Memphis, TN, SUA. A fost unul dintre evenimentele importante din timpul studiului de licență.
Între 2008-2012 am urmărit studiile de licență la CFDP din cadrul Facultății de Construcții la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Apoi am studiat masterul Computational Mechanics la Ingenieurfakultät Bau Geo Umwelt, Technische Universität München. Din 2014 sunt cercetător asociat și doctorand la Lehrstuhl für Statik din cadrul TUM. Pregătirea și participarea la SDC m-a ajutat foarte mult din punct de vedere profesional. Am avut ocazia de a parcurge un proiect de la cap la coadă, prin adresarea tuturor etapelor cheie: de la idee și concept, urmând cu testare pe material, proiectare, apoi construirea unor machete, prototipuri de dispozitive de amortizare, analiza cu metode numerice și în final testarea machetelor construite. Tot acest demers a fost documentat și prezentat la evenimente științifice. M-am dezvoltat mult personal încât proiectul a presupus lucru în echipă timp de luni întregi. Împreună am soluționat probleme inginerești, am învățat să colaborăm și să comunicăm în grup. Ca și încheiere la concurs am prezentat proiectul într-un cadru internațional unde am primit Degenkolb Award for Structural Innovation. Pe parcurs a fost nevoie de abilități de marketing pentru a vinde idea juriului. Încă de la început am creat și material de prezentare pentru sponsori și pentru evenimente științifice.
În timpul studiului de licență am fost implicat în pregătirea pentru SDC și RECCS. Astfel deja m-am ocupat cu cercetare la nivel studențesc. Împreună cu echipa am scris articole pentru conferințe și sesiuni de comunicări studențești pe baza cercetării efectuate și a experienței acumulate. Aceste lucrări au fost primite cu interes și premiate. Activitățile extracurriculare împreună cu rezultatele de studii m-au ajutat la dobândirea burselor DAAD (bursă de studiu și grant doctoral) și Collegium Talentum (bursă de excelență).
În anii următori am reușit să mă țin la curent și parțial și implicat cu SDC la UTCN prin consultări cu echipele noi și prin sprijin cu aprovizionarea lemnului balsa de calitate ridicată. Mă bucur să văd că echipele au avut rezultate exceționale! Experiența concursului SDC din SUA a însemnat mie ocazia de a prezenta rezultatul muncii noastre de câteva luni. Nu a fost numai vorba de pricepere inginerească, ci și de modul cum am muncit și comunicat ca un grup. Acolo am reușit să vedem cum gândesc și alți studenți care provin din alte țări, universități și culturi diferite. A fost un prilej excelent de a învăța de la alții și de a împărtăși informații și idei. După multă muncă a fost și un cadou de la noi nouă înșine, o săptămână când ne-am putut bucura și destinde. Recomand tuturor implicarea în astfel de proiecte!
Aș dori să reamintesc că succesul proiectului a fost datorat unei colaborări între mulți oameni, rezultatul a fost datorat colectivului. Am reușit să muncim bine alături de partenerii noștri. În acest sens am avut o colaborare foarte bună cu N. Chira, A. Pavel, O. Prodan și Zs. Gobesz de la UTCN Construcții. Dânșii ne-au sprijinit pe tot parcursul proiectului. Mulțumiri datorăm și lui M. Dudescu și N. Burnete de la Facultatea de Mecanică. Mulți alții de la Facultatea de Construcții ne-au ajutat prin idei, sfaturi sau sponsorizări. Am primit mult sprijin și de la Rectorat. Cei din administrație ne-au ușurat munca prin sprijin logistic. În general și sponsorii au fost interesați de rezultat și plăcut surprinși. Unul dintre sponsori (din SUA) a participat la eveniment și a petrecut săptămâna alături de noi la Memphis."